NEN3140 Elektrische installaties/ equipment

Wat heel veel bedrijven en instanties niet weten is dat in de ARBO wet is vastgelegd dat werkgevers/eigenaren verantwoordelijk zijn voor de condities van hun elektrische installaties en equipment, wel met die verstande dat de veiligheid en gezondheid van gebruikers en werknemers niet in het geding is. De normen die gehanteerd worden komen vanuit de NEN3140.

NEN3140 keuring door Multios Services

Wat houdt het in?

Naast de verantwoordelijkheid die u hebt als werkgever voor uw medewerkers bent u ook juridisch aansprakelijk voor de gevolgen van ongevallen -met of zonder blijvend letsel. Verzekeringsmaatschappijen eisen in hun polis dat de elektrische installaties periodiek gekeurd worden. 

Naast handgereedschap dienen ook grotere machines met vaste aansluiting gekeurd te worden, dit gebeurd vanuit de NEN3140 met de eisen van de EN60204-1.

Waarom is het nodig?

De NEN3140 inspectie is een wettelijke verplichting en dient periodiek te worden uitgevoerd. Of  na het einde van een inspectie zal bepaald worden wat de periodieke interval zal zijn. Elektrische installaties dienen minimaal 1 maal in de 5 jaar te worden geïnspecteerd, dit is uiteraard afhankelijk van de intensiteit van de gebruikte equipment. 

Hoe doen we dit?

Wij kunnen deze inspectie bij u op locatie uitvoeren of bij ons in de werkplaats. U krijgt na de inspectie een digitaal certificaat. Wij kunnen u dit passend aanbieden, of u nu 20 items heeft of 500.

Neem contact op

Vul snel en makkelijk onderstaand formulier in

Contactformulier

3 + 4 =